alt
alt
The Hague
alt
Art at Site 	www.thehagueart.nl	Everdine	Schuurman-Henny	Odysseus en de Sirenen
Artist:
Title:
Year:
Adress:
Website:

Everdine Schuurman-Henny

Odysseus en de Sirenen

1961
Westbroekpark
Website
www.wikipedia.org:
Everdine Schuurman-Henny of Everdine Henny (Jakarta, 30 mei 1910 - 1996) was een Nederlandse beeldhouwster.
Everdine Johanna Margaretha Henny was een leerlinge van Jan Bronner aan de Rijksacademie en van Bon Ingen-Housz, zijn tegenhanger, aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Het werk van Henny behoort tot de Wederopbouwperiode (1945-1958).
Een uit twee delen bestaand werk, "Odysseus en de Sirenen" (1957), staat permanent geƫxposeerd in een kleine vijver in het Westbroekpark in Den Haag. Odysseus staat vastgebonden aan de mast, met was in zijn oren, en kijkt verliefd naar de Sirene.
Een ander werk is minder zichtbaar en bevindt zich aan de rechterkant van de Marktgevel van het Huis der Provincie in Arnhem, boven het carillon. Men ziet een bronzen hekwerkje, waarop vogels tussen bloesemstokken zijn afgebeeld. Ieder uur speelt het carillon. Boven de klokken opent zich vervolgens het bronzen hekje en dan verschijnt een ronddraaiende gouden boerinnetje, dat zich met een emmertje in de hand sierlijk tussen gouden fruitbomen beweegt. Klokkenspel en kunstwerk waren in 1954 een geschenk van de Gelderse landbouworganisaties aan de provincie Gelderland voor het nieuwe provinciehuis.